..aBout Me..

Friday, December 25, 2009

entah kenapa hari ni terdetik pula hendak bicara tentang cinta..

bila flash back balik hidup aku ni.. kadang2 aku rasa beruntung..seolah2 aku lihat kehidupan aku telah diatur dengan cukup sempurna sekali oleh pencipta..

bermula dengan sekolah rendah kebangsaan jenis lelaki semuanya..
kemudian ke maktab sultan abu bakar, juga sekolah lelaki sepenuhnya,,
dan akhirnya ke jurusan meKanikal uitm shah alam..

seolah2 aku telah didik oleh peristiwa dan keadaan, bahawa wanita itu semuanya baik.. dan innocent.. dan atas sebab itulah aku amat menghormati mereka.. entah dari mana pula wujudnya sifat malu yang cukup menebal kepada wanita.. sehingga kini memang susah untuk dikis..

tapi kumohon pada ilahi…

agar kekalkan saja perasaan malu itu dalam diriku…
kerana atas sifat malu itulah aku menghormati wanita..
dan atas sifat malu itulah sehingga sekarang tidak pernah kucurahkan kasih sayang ku pada insan yang tidak selayak nya kuserahkan cintaku..

aku bersyukur sebab tidak pernah bercouple..
sememangnya peraasaaan tetap ada membenarkan rasa itu…
tapi seperti yang telah ku kata..
aku melihat kehidupan ku ini telah di atur dengan sempuna sekali oleh pencipta..

walau kadang2 perit untuk aku terima…
hakikatnya, itu pandangan aku dahulu….
kini,segalanyanya jelas untuk ditafsirkan…

-iman danish

7 kRitIkaNs:

k e r e p e k t e m p e said...

wahaha at last aku tau ko ada blog. bagus x yah kapel lg..time keje nanti ramai kot yg cun melecun

iman_danish said...

hahaa...
ayap eh?
ak baru buat la..
tak reti sgt pasal blog ni..

fizt said...
This comment has been removed by a blog administrator.
shikin said...

nice..

Fadhilah said...

bgs la mcm 2...
lom tb masa g..=)

Anonymous said...

kalau tersesat lihatlah peta,
supaya tiba ke pulau mutiara,
janganlah kau ikut katanya cinta,
cintanya insan hanya sementara...

~jannatul aliah~

aCu ImAh said...

bagus lah..